L’II Congrés Català de Naturopatía també ha servit per augmentar l’autoestima dels Professionals Naturòpates, fer més visible la Professió Naturopática i acostar-la més i millor a la societat

L’II Congrés Català de Naturopatía que s’ha celebrat a Tarragona, durant tot el dissabte 3 de març, organitzat per l’Organització Col·legial Naturopática complert amb totes les expectatives i ha culminats amb un notable èxit de participació i repercussió mediàtica. Un Congrés professional que s’ha destacat per la seva empremta científica i pedagògica.

Oliver Ernst, President de l’Organització Col·legial Naturopática de Catalunya, expressa la seva satisfacció pel treball realitzat tant en la preparació com el desenvolupament i els notables resultats obtinguts en aquest II Congrés Català de Naturopatía; hagut de sobretot al notable acolliment i interès participatiu que ha tingut l’esdeveniment, tenint en compte l’avanç i acostament que estan tenint els Serveis Professionals de Naturopatía a Catalunya. I continua dient Oliver Ernst “ M’agradaria incidir en una de les idees que es van plantejar en l’obertura del congrés, que és que quan l’Organització Col·legial Naturopática organitza un Congrés com aquest, no només pretén participar en la disseminació i gestió del coneixement Naturopático, sinó ser ressò entre la població i en la societat de quantes noves responsabilitats i àmbits d’actuació està tenint la Naturopatía en l’actualitat”

En aquesta línia de declaracions, Manuel Navarro, President de l’Organització Col·legial Naturopática ha declarat que aquest II Congrés Català de Naturopatía també ha servit per augmentar l’autoestima dels Professionals Naturòpates, fer més visible la Professió Naturopática i acostar-la més i millor a la societat; alhora que seguir amb el procés de consolidació de la Professió Naturopática en el Catalunya”

El nivell científic i pedagògic dels temes exposats en les diferents ponències, i l’assistència de professionals, estudiants, centres de formació, usuaris dels Serveis Professionals de Naturopatía, i públic en general han constituït un èxit notable superant amb escreix les expectatives que teníem al seu començament. L’ampli programa ha permès als assistents intercanviar coneixement i experiències en relació a l’aplicació de les diferents tecnologies Naturopáticas, identificar solucions de salut i compartir idees.

Conclusions de l’II Congrés Català de Naturopatía

La celebració d’aquest Congrés de Naturopatía celebrat a Tarragona ha constituït una bona ocasió per constatar els èxits aconseguits per la Professió Naturopática a Catalunya en els últims anys i fer una trucada d’atenció sobre les metes que encara queden per aconseguir.

La pràctica Professional Naturopática basada en el mètode científic ha conformant un apartat singular en aquest Congrés, constatant que la Naturopatía és un àrea del saber humà de caràcter autònom dins del marc de les Ciències de la Salut.

Es va clausurar aquest II Català de Naturopatía apostant amb fermesa i decisió pel foment de la recerca, la formació, el professionalisme i la professionalitat com a element fonamental per prestar un servei de qualitat a la societat; destacant alhora el foment de la formació contínua i l’actualització dels formadors Naturòpates, així com l’elaboració d’estratègies educatives per millorar la docència de les matèries recollides en el curriculum Naturopático.

La marca Naturopatía és la visió que la societat té de la professió Naturopática. És de tots els seus professionals l’abordar les conseqüències negatives i influències positives que es desprenen de no tenir una Marca professional adequada. La proliferació d’ingerències professionals i no professionals en el camp de la Naturopatía està dificultant que el producte Naturopatía tingui la consideració i valoració social i institucional que li correspon. Urgeix conscienciar al col·lectiu de la necessitat de reforçar la professió aportant valor afegit al treball diari dels professionals Naturòpates, a més d’emprendre una estratègia conjunta en pro de la marca Naturopatía que aporti solidesa, demanda i reconeixement a la Ciència i Professió Naturopática.

Etiquetas: